Kölyökkori oltások kutyáknak

Környezetünkben számos olyan fertőző betegségek fordulnak elő, amelyek veszélyeztetik a kölyökkutyák egészségét és sok esetben az életüket is. A nem oltott kutyákra veszélyt jelentő leggyakoribb betegségek a parvovírus okozta bélgyulladás, a szopornyica, a fertőző májgyulladás, a leptospirosis, a kennelköhögés, illetve a veszettség.

A fent említett veszélyes betegségek mindegyikétől megóvhata kutyáját a betartott kölyökkori oltási programmal. Az oltási program betartása nagyon fontos, mivel a megfelelő immunválasz mértéke csak az ismételt oltásokkal növelhető.

Foglaljon időpontot!

Ajánlott oltási program kölyökkutyáknak

 • 8 hetes korban

  Parvovírusos bélgyulladás elleni oltás

 • 10 hetes korban

  Kombinált oltás

 • 12 hetes korban

  Kombinált oltás, ismétlő

 • 14 hetes korban

  Veszettség elleni oltás

 • 16 hetes korban

  Kombinált oltás, ismétlő

 • 9 hónapos korban

  Veszettség elleni oltás, ismétlő

 • 10 hónapos korban

  Kombinált oltás, ismétlő

Tudnivalók

Kombinált oltás
A kombinált oltás parvovírus, szopornyica, fertőző májgyulladás, leptospirózis ellen védi kedvencét. A betegségekről az oldal alján talál bővebb információt.

Miért kell négy kombinált oltást kapniuk a kölyökkutyáknak?

Az első oltások előkészítik a szervezetet arra, hogy a következő oltásokkal a megfelelő immunválasz, vagyis a védettség kialakuljon. Ráadásul az első oltások hatékonyságát csökkentheti az anyatejjel kapott passzív védettség. Emiatt szükséges az ismétlő oltások beadása.

Veszettség elleni oltás
A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében a veszettség elleni oltás kötelező. Minden három hónapnál idősebb ebnek rendelkezni kell veszettség elleni oltással, majd ezt az oltást 6 hónapon belül kötelezően meg kell ismételtetni. A veszettségről bővebb informciót itt talál.
Mikrochip
Fontos tudni, hogy a jelenlegi szabályozásoknak megfelelően csak chippel ellátott kutyák kaphatnak veszettség elleni oltást. Az állatkórházban oltással együtt, fájdalommentesen beültethető.
Érintkezés idegen kutyákkal, séta
Szeretnénk felhívni a gazdik figyelmét, hogy a kölyökkutya csak az összes oltás után mintegy 5-7 nappal érintkezhet idegen kutyákkal vagy sétáltatható olyan helyen, ahol más kutyák is megfordulnak.

A megfelelő mértékű immunizáció ekkora már kialakul, de előtte könnyen megkaphtja az egyik legveszélyesebb kölyökkori fertőzést, a parvovírusos bélgyulladást. A parvovírus terjedéséről itt olvashat bővebben.

Foglaljon időpontot oltásra!

Telefonon: +36 30 943 9898
Online: https://bit.ly/3bGPqKA

Kedvencét időpont nélkül is fogadjuk rendelési időben!

Tudta? Bármelyik oltás beadása +1 pecsétet ér a Turul Állatkórházban. Az összegyűjtött pecséteket kedvezményre válthatja be. Információt a pontgyűjtő kártyáról itt talál.

Használja ki a lehetőséget! Válassza a Turul Állatkórházat!

Egyéb, javasolt oltások

Egyéb, javasolt oltások

Lyme-kór elleni oltás
A Lyme-kór elleni oltás beadását 18-20 hetes korban javasoljuk, majd 4 hét múlva ismétlő oltás szükséges a megfelelő immunitás eléréséért. Ezután elegendő évente kevencét Lyme-kór ellen oltatni.
Kennel köhögés
A kennel köhögés rendkívüli fertőzőképességű. Azonban ha szövődmény nélkül zajlik le a betegség nem veszelyes. Kinek javasolt a kennel kehegés elleni oltás? Olvasson tovább!

Kutyákra veszélyes fertőző betegségek

Kutyájára veszélyes fertőző betegségek

Parvovírus

Mi az a parvovírus? A parvovírus okozta bélgyulladás okozója a kutya CPV-2 parvovírusa, mely a 70-es években ütötte fel a…

Bővebben

Szopornyica

Mi az a szopornyica? A szopornyica már a XVIII. század óta ismeret kór, amit egy morbillivírus okoz. A kutyák szopornyica…

Bővebben

Leptospira

Mi az a leptospira? A leptopsira betegség okozói a jellegzetesen spirál alakú, Leptospira nemzetségbe tartozó baktériumok, amelyek elsősorban a vesét…

Bővebben