Turul Állatkórház és Patika Gödöllő

Kullancs ősszel

Sokan azt gondolják, itt az ősz, hűvösebbre fordulnak az éjszakák,  nedvesedik az időjárás, és végre megszabadulhatunk a kullancsoktól. Sajnos ez nem így van! A kullancs ősszel is veszélyt jelent!

Amint a nyári forróság langyos őszi időjárássá szelídül és a relatív páratartalom is megfelelő, a kullancsok áldozatkereső aktivitása ismét növekszik. Ezen kívül a globális felmelegedés jelensége a számos súlyos betegséget is terjesztő kullancsok aktivitására is hatással van. Nemcsak az enyhe őszi és téli időjárás ébreszti fel a kis vérszívókat, hanem olyan területeken is megjelenhetnek a kullancsok, ahol korábban nem volt jellemző jelenlétük.

Ezeket a szempontokat figyelembe véve fontos, hogy négylábú kedvenceink kullancs elleni védelméről egész évben folyamatosan gondoskodjunk! A kullancsfertőzés veszélyeiről és a védekezési lehetőségekről a Ismeretterjesztő a kullancsokról című írásunkban tájékozódhatnak bővebben.

kullancs veszély ősszel kutyára

Gondoskodj a kullancs elleni védelemről ősszel is!

Megelőzés

A kullancs elleni védekezés minden felelősségteljes kutya és cica gazdi feladata. Állatpatikánkban több típusú – nyakörvek, spot on-ok, rágótabletták – terméket forgalmazunk. Milyen kullancs elleni szerek közül választhat? Központi honlapunkon megtekintheti:

Kullancs elleni szerek kutyáknak
Kullancs elleni szerek macskáknak

Munkatársaink gödöllői, aszódi és veresegyházi patikánkban segítenek megtalálni a kedvencének legmegfelelőbb készítményt.

  Gödöllő Aszód Veresegyház
Hé – Pé 09:00 – 19:00 09:00 – 19:00 09:00 – 19:00
Szo 09:00 – 19:00 08:00 – 13:00 08:00 – 13:00
Va 09:00 – 19:00 Zárva Zárva
web godolloiallatorvos.hu aszodiallatorvos.hu veresiallatorvos.hu
Kullancscsípés esetén

Ha kullancsot talál kedvencében forduljon állatorvosainkhoz! Fontos, hogy a nem kívánt élősködőt vagy élősködőket szakszerűen és biztonságosan távolítsuk el az állatból.

Foglaljon időpontot!
AszódGödöllőVeresegyház

Forrás