Turul Állatkórház és Patika Gödöllő

Csapdába esve

A bejegyzésben szereplő páciensünk rendelőnkbe érkezése előtti napokban eltűnt, és amikor előkerült gazdái nagy megdöbbenésére egy vastag drótköteg állt ki az oldalából.

okt_01A drótkötelet otthon sehogy sem tudtak lefeszegetni az állatról, és azt se lehetett tudni, hogy milyen sérüléseket okozhatott ez a szegény cicának. Az elkészült röntgen alapján jól lehetett látni, amit a fekete szőrzet elsőre nem engedett: a cica derekán egy huzalból készült hurok csapda futott körbe, jócskán összeszorítva az állat testét.

okt_04

Bódításban sikerült átvágnunk és eltávolítanunk a drótköteget, a bőrben keletkezett sebeket pedig alaposan kitisztítottuk. Félő volt, hogy esetleg az összenyomattatás miatt a belső szervek is sérülhettek, ezért másnapra visszahívtuk a cicát. Szerencsére a kontroll vizsgálaton mindent rendben találtunk, antibiotikum és fájdalomcsillapító kúra mellett a sebei is szépen gyógyultak.

okt_03

Elképesztő módon a mai napig sokan gyártanak otthon ehhez hasonló csapdákat, és sokszor direkt a háziállatokat szemelik ki prédának! A cikkben bemutatott páciensünk még szerencsésebben megúszta az esetet, sajnos sok esetben ezek a csapdák maradandó károsodást, életveszélyes sérüléseket is képesek okozni!