Turul Állatkórház és Patika Gödöllő

Augusztus 20. – Tűzijáték kutyaszemmel

Augusztus 20. – tűzijáték, robbanás, durranás.

A kutya és macska reakciója: remegés, reszketés, pánik.

Szeretnénk idén is felhívni minden gazdi figyelmét, hogy kedvenceik számára augusztus 20-a az év egyik legsokkolóbb napja. A tűzijátékkal járó ingerek stresszt váltanak ki a kutyákból és cicákból. A szokatlan és fülsértő effektek  következménye a félelem, a remegés, súlyosabb esetben epilepsziás rohamot is kaphatnak szeretett állataink.

Az elsődleges problémát mégis a házi kedvencek megszökése jelenti. Tapasztalatink alapján nagyszámú kutya és macska tűnik el a tűzijáték ideje alatt és sokuk utána sem kerül elő.  Annak érdekében, hogy minden kutya és cica biztonságban érezze magát szeretett otthonában, tartsa be a következő tippeket:

Mit tesz egy felelős gazdi a tűzijáték alatt?

  • tűzijáték hatása kutyáraA tűzijáték ideje alatt zárt helyen tartja kedvencét. A tűzijátékot kísérő erős hatásoktól a kutya annyira megijedhet, hogy a legmagasabb kerítést is könnyen átugorja.
  • Magabiztos falkavezérként viselkedik, mintha természetesek lennének a hangos durranások és a felvillanó fények.
  • Nem pátyolgatja kutyáját és cicáját, a dédelgetés megerősítésként hat házi kedvencedre, ami tovább növeli a magas fokú veszély és félelem érzetét.
  • Szeretgetés helyett a magabiztos viselkedést jutalmazza simogatással vagy jutalomfalatokkal.
  • A kötelező mikrochip mellé, a nyakörvre bilétát helyez a gazdi adataival.
A cicák számára is elérhető és ajánlott a mikrochip, aminek létjogosultságáról itt olvashat.
  • Azok a gazdik, akiknek a kutyájuk és cicájuk, rosszul viseli a tűzijátékot nyugtató hatású tablettát szerezhetnek be állatorvosi rendelőinkben. Rendelési idő: GödöllőVeresegyház.
Kellemes és teljes létszámú hosszú hétvégét kíván a Turul Állatorvosi Rendelő csapata!