Turul Állatkórház és Patika Gödöllő

A macska mikrochip előnyei

Csavargó macskák

Hazánkban aggodalomra ad okot az elkóborolt cicák rendkívül magas száma. A legtöbb állat soha többé nem kerül vissza szerető gazdijához, kényelmes otthonába. Helyette hetekig kétségbeesve kóborolnak, éheznek, fáznak, megbetegedhetnek, illetve súlyos balesetek áldozatai is lehetnek. A lézengő macskákra kevésbé figyelnek fel az emberek, mint a kóbor kutyákra. Ha valaki befogja és nem találják meg az eredeti gazdát, szerencsés esetben az állat menhelyre, majd egy új családhoz kerül.

macska cia mikrochip chip
Mikrochipet minden cicának!
A mikrochip előnyei

A mikrochip beültetése fájdalommentes és az állat élete végéig működik. A bilétás azonosítóval ellátott nyakörvekkel szemben levehetetlen, elhagyhatatlan és a kúszó, mászó, csavargó macska tulajdonosoknak nem kell aggódni, hogy beakad, felakad valahova. Egyszeri költséget jelent, ráadásul sokkal kevesebbe is kerül, mint egy lézengő cica keresése vagy a balesetekből szerzett kezelések, műtétek ára.

Ha az elkóborolt cicát befogták és eljuttatták állatorvoshoz vagy állatmenhelyre, akkor a két szervezet dolgozói képesek beazonosítani a cicát és értesíteni a gazdit.

Gyakori probléma, hogy az otthonülő fajtatiszta macskák is gyakran eltűnnek. Miután a gazdi bejelentette az eltűnést vagy a lehetséges lopás tényét, a kezelő állatorvos beazonosíthatja az állatot, értesíti a hatóságot, majd szőrös, doromboló gombócunk visszakerül eredeti otthonába.

Nem igazán jellemző a macskák külföldre utaztatása, de amennyiben szeretnénk magunkkal vinni kedvencünket, kizárólag mikrochip ellenében állítható ki útlevél.

Amennyiben felelős gazdiként szeretnéd kedvencedet mikrochippel ellátni állatkórházunkban, vagy állatorvosi rendelőinkben megteheted. Foglalj időpontot!

ASZÓD GÖDÖLLŐ VERESEGYHÁZ